اللهم عجل لوليك الفرج
20:51
139
لاریجانی در جمع کارکنان و نمایندگان بسیجی مجلس

لاریجانی در جمع کارکنان و نمایندگان بسیجی مجلس

فرستادن به ایمیلچاپمشاهده در قالب PDF

خبرگزاری تسنیم:رئیس مجلس شورای اسلامی بسیج را یک جریان اصیل توصیف کرد و گفت:سفلگان سیاسی نمی‌توانند جریان‌های اصیل را تحمل کنند و همواره می‌خواهند چنین جریان‌هایی را از صحنه خارج کنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار نمایندگان و کارکنان بسیجی مجلس و در مراسم گرامیداشت هفته بسیج که صبح امروز در تالار مدرس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه هفته بسیج امسال با شادی‌های دیگر ملت قرین شده است، گفت: وزارت خارجه و به خصوص وزیر خارجه و همکارانشان زحمات زیادی کشیدند که باعث خوشحالی ملت شده و همچنین موفقیت‌هایی را در عرصه ورزش به دست آوردیم که باید از آنها نیز قدردانی کرد که ملت را شاد کردند.

وی بسیج را یکی از ارکان و ستون‌های استواری ملت و کشور دانست و گفت: بسیج یک سرمایه ملی است و به همین دلیل باید حرکت بسیج را خوب شناخت و از آن صیانت کرد تا پایدار بماند.

رئیس مجلس ادامه داد: زمانی که امام بسیج را پایه‌گذاری کردند، به علت شناخت کامل ایشان از انقلاب و مردم بود و اگر بخواهیم یک کالبدشکافی اجمالی داشته باشیم، بسیج یک حرکت مکتبی و دارای هدف است و بسیجی دارای یک نوع سبک زندگی است.

لاریجانی تصریح کرد: افراد مختلفی در جامعه وجود دارند که همه آنها یک هدف خاص را دنبال نمی‌کنند و بعضا در اهداف آنها نیز طبقه‌بندی وجود دارد، اما اهداف آنها متعالی نیست. لکن بسیجیان در حرکت خود هدفی متعالی را دنبال می‌کنند و دارای مسلک هستند که این مسلکی بودن و مکتبی بودن برای انسان فضیلت است و این هرهری مسلک بودن است که اشکال دارد.

وی حرکت بسیج را دارای یک شناسنامه عنوان کرد و در تشریح مسلک بسیج، گفت: بسیج آرمان‌های دینی و انقلابی را دنبال می‌کند و از ابتدای انقلاب دل‌مشغولی حرکت بسیج صیانت از دین خدا و آرمان‌های انقلاب و دین خدا بوده است؛ دغدغه بسیج اعتلای اسلامی و صیانت و حفاظت از آرمان‌های انقلاب بوده است.

رئیس مجلس با بیان اینکه حضور بسیج در دفاع مقدس شرایط را به نفع ما تغییر داد، اظهار داشت: هدف بسیج حفظ اعتلای اسلام و انقلاب است که اصل حرکت انقلاب را در نظر می‌گیرد.

لاریجانی بسیج را یک حرکت مردمی دانست و افزود: بسیج از مردم جدا نیست، بلکه در دل مردم وجود دارد و در بخش‌های مختلف نیز حضور یافته و حضرت امام نیز بسیج را طوری تشکیل دادند که در همه صنوف، نهادها و سازمان‌ها و در بین دانشجویان، دانش‌آموزان و کارگران حضور داشته باشد که این مورد مردمی بودن بسیج را نشان می‌دهد و آن را حفظ می‌کند.

وی با بیان اینکه بسیج دغدغه مردم را دارد، گفت: بسیجی با لبخند مردم خوشحال است و با نگرانی مردم افسردگی پیدا می‌کند؛ مسئله اصلی بسیج نیازهای مردم است و حرکت بسیج با همه هستی و وجودش صورت می‌گیرد. یعنی نهایت ایثارگری در ساختار بسیج وجود دارد.

رئیس مجلس ادامه داد: بسیج احساس می‌کند که هستی آن در گرو صیانت از آرمان‌هاست و باید با همه وجود از آرمان‌ها صیانت کند؛‌ نوعی ایثارگری و فداکاری در سرشت بسیج نهفته است که ارزش بالایی دارد.

لاریجانی خاطر نشان کرد: عده‌ای ممکن است دلمشغولی‌هایی داشته باشند، اما برای آنها فداکاری نمی‌کنند. اما چیزی که بسیج را جاودانه کرده، فداکاری و ایثارگری آن است و همین مورد بود که بسیج را در صحنه دفاع مقدس جاودانه کرد و یک مدال برجسته برای بسیج شد.

وی گفت: بسیج در سایر ساحت‌ها نیز اینچنین ورود می‌کند. اگر بسیج در حوزه سازندگی ورود می‌کند، با همه هستی‌اش است و فقط به دنبال معیشت نیست، بلکه دغدغه بزرگتری دارد و این نکته‌ای است که نشان می‌دهد حرکت بسیج متمایز از دیگر افراد است.

رئیس مجلس اضافه کرد: البته بسیج دغدغه سیاست نیز دارد، چون آرمان‌های انقلاب، آرمان‌های سیاسی نیز هست. حفظ کیان آرمان‌های انقلاب در دغدغه‌های سیاسی نیز نهفته است، لکن این دغدغه‌ها خرد نیست که برخی فکر کنند بسیج در غالب یک حزب و یا گروه درمی‌آید. بلکه بسیج دغدغه مسائل کلان سیاسی را دارد و در چارچوب‌های جزیی قرار نمی‌گیرد.

لاریجانی افزود: بسیج یک جریان مردمی و فراگیر است که یک نگاه نافذ و عمیق نسبت به سرنوشت انقلاب و ملت دارد و همین موضوع باعث ماندگاری بسیج شده است.

وی تصریح کرد: حرکتی که با این خصوصیات آغاز شد، در مراحل مختلف دستاوردهایی برای کشور داشت که نماد آن در دفاع مقدس بود و باعث سرافرازی ملت شد و ملت ما نیز توفیق پیدا کرد از سرزمین و انقلاب خود دفاع کند. البته همواره در جامعه افرادی هستند که جریان‌های اصیل و قوی و مقتدر که برای آرمانهای بزرگ را کار می‌کنند را می‌خواهند از صحنه خارج کنند. اینها سفلگان سیاسی هستند و نمی‌توانند جریان‌های اصیل را تحمل کنند.

رئیس مجلس اضافه کرد: در ابتدای انقلاب که بسیج می‌خواست شکل بگیرد شاهد بودیم از این حرف‌ها می‌زدند و در دوره‌های بعد نیز این متلک‌ها گفته شد. اما اصول فکری ولایی بودن و دغدغه نظام را داشتن بسیج را حفظ کرد و در این کوران داخلی و خارجی بسیج را زنده نگه داشت. البته این حرکت در شرایط امروز دامنه‌اش فراتر از ایران رفته و این یکی دیگر از ثمرات بسیج است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود همبستگی داخلی را نیاز امروز کشور دانست و تاکید کرد: نباید در شرایطی که در مصاف با ائتلاف‌های بین‌المللی هستیم - چه در حوزه‌های سیاست و چه در بعضی از رفتارهای حقیرانه که در منطقه نسبت به ایران از روی کینه و حسادت وجود دارد - در داخل کشور دچار تفرقه شویم؛ در داخل باید همبستگی زیاد شود و برخی اختلافات کنار گذاشته شود و همه در حفظ حقوق ملت و آرمان‌های انقلاب هم‌جهت باشند.

وی اظهار داشت: نباید عده‌ای در این زمینه دچار کج‌اندیشی شوند و با نوع مباحث خود در کشور تفرقه بیاندازند و این یک وظیفه مهم است که همبستگی داخلی را حفظ کنیم و به هر دلیل کوچکی دوستان انقلاب از هم رنجیده نشوند.

ئیس مجلس همچنین گفت: اختلاف نظر همواره وجود دارد و باید این اختلافات را هضم، طبقه‌بندی و دسته‌بندی کرد، چرا که برخی از اختلافات در اصول است، اما بسیاری از اختلاف در فروع است که جنبه فرعی دارد و نباید در مسائل فرعی از هم جدا شویم. با توجه به اینکه در ذات انسان تفاوت سلیقه نهفته است، لذا ما باید همبستگی داخلی کشور را حفظ کنیم تا دیگران بفهمند در ایران با ید واحده روبه‌رو هستند.

لاریجانی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: نکته دوم فهم درست از شرایط است تا متناسب با این فهم درست گام‌های خود را برداریم. یعنی تحلیل واقعی از شرایط بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند حرکت اقتصادی شتابان هستیم، چرا که واقعا شرایط داخلی کشور سخت است و وضعیت معیشت، اشتغال و تورم باید دغدغه ما باشد و دولت و مجلس و همه دردمندان باید به این موضوع فکر کنند. اگر این مساله مورد توجه همه قرار گرفت و دغدغه‌ها یکسان شد، آن زمان تاثیرگذاری خود را در منطقه و بین‌الملل خواهیم گذاشت و معلوم نیست که عکس این مورد جواب دهد.

رئیس مجلس راه استواری ملت را بسیج توان افراد در حوزه‌های مختلف سیاست، دانشگاه و فرهنگ در داخل کشور دانست و تصریح کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب بارها حرف از جهاد اقتصادی، رونق اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و بالا بردن توان اقتصادی کشور صحبت می‌کنند، یک دغدغه را نشان می‌دهد. یعنی ظرفیت داخلی کشور زیاد است، اما بالقوه مانده که باید بالفعل شود و برای این کار باید بسترهای لازم فراهم شود و برخی موانع از جلوی پای مردم برداشته شود.

لاریجانی با تاکید بر حضور مردم در اقتصاد گفت: اقتصاد باید مردمی شود و مردم در اقتصاد حضور داشته باشند و کارآفرینی مبنای کار قرار گیرد. چرا که افراد فارغ‌التحصیل در دانشگاه‌ها استعدادهای خیلی خوبی هستند و اگر زمینه برای آنها فراهم شود، رشد می‌کنند. پس در این زمینه باید به صورت جدی تلاش کرد.

وی با بیان اینکه گرفتاری‌های زیادی در کشور وجود دارد، گفت: برخی بندهایی که در داخل کشور به اقتصاد ما بسته شده، بیشتر از تحریم‌های خارجی فشار می‌آورد و اگر فردی بخواهد یک تولیدی راه‌اندازی کند، باید کفش آهنی بپوشد و از هفت‌خوان بگذرد تا مشکلاتش را حل کند.

رئیس مجلس ادامه داد: کشورهایی که هوشمند هستند، بسترهای سرمایه‌گذاری را راحت و آسان می‌کنند، نه اینکه سخت کنند؛ ما نیز در قانون برنامه پنجم چند ماده‌ای را آوردیم که پنجره‌ کاری به وجود بیاید و هرکس می‌خواهد در بخش تولید اعم از صنعت، خدمات و کشاورزی فعال شود، با یک دستگاه مادر روبه‌رو شود و دیگر دستگاه‌ها ظرف 2-3 ماه وظایف خود را به این دستگاه بدهند. اما محقق نشد و چون محقق نشد، اگر کسی بخواهد تولیدی راه‌اندازی کند باید به دنبال حل موانع خود بدود و زمان طولانی بگذارد. به این دلیل است که رونق اقتصادی نداریم و این موضوعات که دیگر به تحریم‌ها ربطی ندارد، بلکه مشکل از داخل است.

لاریجانی با تاکید بر اینکه مشکلات داخلی کشور در زمینه مدیریت بروکراسی یک مشکل جدی است که باید رفع شود، افزود: گاهی کج‌سلیقگی‌ها در مدیریت مشکلات را افزون می‌کند که در دولت قبل نیز این مشکل یعنی بی‌قانونی را داشتیم. بی‌قانونی اجازه نمی‌دهد کارها قوام پیدا کند چرا که اگر کسی می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند، باید دورنمای روشنی داشته باشد و وی نمی‌تواند رفتار خود را با سلیقه مدیران هماهنگ کند.

وی با بیان اینکه قانون یک نقشه راه و مسیر حرکت به وجود می‌آورد، اظهار داشت: اگر بی‌قانونی شد، هیچ‌کس انگیزه کار ندارد و رقابت منطقی و معقول شکل نمی‌گیرد. البته دولت فعلی شعار قانون می‌دهد که ما نیز از این جهت خوشحالیم و یکی از پایه‌های کار همین قانون‌مداری است. پس باید در حال حاضر بندهایی که به اقتصاد بسته شده است را برطرف کنیم و اگر در کشور چه دولت، چه مجلس و چه دیگر بخش‌ها وقت خود را صرف مسائل داخلی کنند و استعدادها شکوفا شود، در آن زمان شاهد ظرفیت‌های زیادی خواهیم بود و در آن وقت می‌توانیم در مقابل زورگویی‌های دیگران ایستادگی کنیم.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: اگر توان اقتصادی کشور بالا رود، پیروزی به وجود می‌آید و باقی مانورها نمی‌تواند مشکل درونی ما را حل کند. لذا اگر می‌خواهیم تحلیل و نگاه واقع‌بینانه داشته باشیم، باید توجه کنیم که مساله اصلی بالابردن توان اقتصادی در داخل کشور است. همه وزارتخانه‌ها و دولت و مجلس باید این ذهنیت را داشته باشند که گره‌ها را باز کنند و فضا را برای فعالیت‌ و کار فراهم کنند.

لاریجانی نکته سوم را پرهیز از برخی سایش‌های سلیقه‌ای و سیاسی عنوان کرد و گفت: این سایش‌ها فرصت‌ها را از بین می‌برد و این مشکل را ما در ادوار مختلف داشتیم؛ وقتی توفیق خدمت برای افراد پیش می‌آید، باید زمان را برای کار و تلاش بیشتر بخرند و گرفتار شدن در سروصداها و درگیری‌های داخلی فرصت کار را از مسئولین می‌گیرد، لذا باید از آن پرهیز کرد و این وظیفه هم به دولت و هم به مجلس و هم رسانه‌ها مربوط است.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها نباید اختلاف ایجاد کنند و اذهان را به سمت مسائل فرعی ببرند، گفت: به روزنامه‌ها توجه کنید؛ اگر واقعاً تحلیل ما این است که مساله اصلی در کشور، اقتصاد و بالا بردن توان اقتصادی است، بررسی کنید که چند درصد از مباحث در روزنامه‌ها و رسانه‌ها مربوط به بعد اقتصادی است و چند درصد شامل مسائل دیگری می‌شود؟ اینجا نشان می‌دهد که ما درست حرکت می‌کنیم یا نه؟

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: بنده نمی‌گویم به مسائل سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی توجه نکنیم، اما نحوه پرداختن خیلی مهم است و به میزان اینکه یک مساله مهم است؛ باید به آن پرداخت. اگر توفیقات ما در کشور مرهون وضعیت اقتصادی سالم داخلی است، باید در رسانه‌ها تجلی داشته باشد و دغدغه اصلی شود و در آن زمان این حرکت در رسانه‌ها بخش‌های دیگر را نیز هدایت می‌کند.

لاریجانی تصریح کرد: حرکت بسیج نیز از این زمینه متاثر است. یعنی باید یک کار گروهی در بسیج انجام شود، چرا که بسیج یک جریان عمومی در کشور است و اگر تهدیدی در مسائل اقتصادی و سالم سازی فضای اقتصادی کشور وجود دارد، این دغدغه باید بروز پیدا کند و حرکتی ایجاد شود.

وی در پایان تاکید کرد: باید از مسائل فرعی و ثانوی پرهیز شود که همواره در کشور وجود دارند و این موارد باید جنبه تفنن را در عالم سیاست داشته باشند، نه اینکه اصل حرکت سیاسی شوند. امورات فرعی و سلیقگی ممکن است ریحان کنار غذا باشد، نه اینکه کلیه مواد غذایی سفره را تامین کند که آن زمان ضررها زیاد می‌شود. لذا باید طبقه‌بندی و تحلیل درست و ارزیابی صحیح از شرایط داشت.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: <-TagName->